logo

Behandelingen

Advies en screening

  • Advies: het informeren van de patiënt over een mogelijke behandeling van zijn klachten. Wij geven eveneens preventief advies.
  • Screening: een patiënt onderzoeken op risicofactoren die klachten kunnen veroorzaken.

Functionele zooltherapie

Aan de hand van een grondig onderzoek evalueert de podoloog de functie van de onderste ledematen, in het bijzonder de voet. De algemene werkwijze bestaat uit een uitgebreide anamnese, inspectie en observatie, basisfunctieonderzoek van spieren en gewrichten, stap- en/of loopanalyse en schoeninspectie. De verworven kennis geeft een totaalbeeld van de symptomen en klacht weer. Vervolgens kunnen wij de normale voetfunctie herstellen aan de hand van een op maat gemaakte, functioneel corrigerende zool.

Vilttherapie

Vilttherapie wordt gebruikt bij pijnlijke drukpunten. Deze drukpunten kunnen door middel van vilt ontlast worden.

Orthoplastie

Orthoplastie is een techniek die bestaat uit het op maat maken van hulpstukken, met als doel het ontlasten, corrigeren of vervangen van bepaalde delen van de voet. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij hamer- en klauwtenen, hallux abducto valgus, ontbrekende tenen, eeltvorming tussen de tenen,…

Taping

Taping is een mogelijke behandeling die op korte termijn ontlasting kan bieden bij aandoeningen ter hoogte van de spieren, ligamenten en pezen. Het is geen definitieve behandeling. Taping kan gebruikt worden in afwachting van het starten met een definitieve behandeling, zoals functionele zooltherapie of kinesitherapie.

Specifieke voetverzorging

De podoloog behandelt verschillende huid- en nagelaandoeningen. De huid en nagels ondergaan wrijvingskrachten en hoge druk tijdens het wandelen en lopen. Dit kan soms problemen veroorzaken, die de basis vormen van verschillende klachten: likdoorns, overmatige eeltvorming, blaren, ingegroeide teennagels, kalknagels, schimmelnagels,…

Kim Thijs

Podologiepraktijk Podoka
Eikenlaan 47
2980 Zoersel

info@podoka.be
Tel: 0460/95.32.30
Enkel na afspraak (Afspraak maken)

 

© 2016 - 2024  All Web Projects   |   Contact