logo

Doelgroepen

Kinderen

Vanaf de leeftijd van 6 jaar is een screening bij kinderen aangewezen, zeker als er klachten zijn. Er zijn een aantal klachten die, naarmate het kind zich ontwikkelt, opgevolgd moeten worden. Hierbij denken we onder andere aan platvoeten, holvoeten, x-benen en o-benen. Ook zijn kniepijn, hielpijn en een afwijkend stappatroon klachten die geregeld voorkomen bij kinderen.

Sporters

Elke sporttak omvat sportspecifieke problemen ter hoogte van voet, knie, heup en rug. De sporter kan langskomen voor een screening op risicofactoren, blessurepreventie, sportgerelateerde klachten,… Binnen de sportwereld is het werkveld van de podoloog heel uitgebreid. Zo zijn er verschillende disciplines die bij de podoloog terecht kunnen: lopen, voetbal, basketbal, ballet, volleybal, wielrennen, tennis, hockey, rugby, judo, zwemmen,…

Volwassenen en ouderen

Een verkeerde stand van de voeten kan voetproblemen veroorzaken. Daarnaast kan het effect hebben op klachten in knieën, heupen en/of rug. Verandering van voetstand gaat gepaard met verandering in drukpunten. Dit kan dan weer leiden tot bijvoorbeeld vorming van eeltplekken. Door de voetstand te corrigeren kan het lichaam weer optimaal bewegen. Veel voorkomende problemen bij volwassenen zijn: pijn aan de grote teen, pijn ter hoogte van de voorvoet, uitstralingspijn, hielpijn, enkelpijn, pees- en/of spierontstekingen, kniepijn, problemen met hamstrings of quadriceps, beenlengteverschil,…

Diabetespatiënten

Diabetes is een systeemaandoening, waardoor het hele lichaam er hinder van kan ondervinden. Die hinder wordt meestal veroorzaakt door complicaties. Het probleem bij de voeten is redelijk complex. Zowel het gevoel als de doorbloeding in de voeten kan verstoord geraken. Beide zijn belangrijk om voetwonden of voetklachten te voorkomen. Als het gevoel of de doorbloeding verminderen, is de kans op wonden en klachten groter. Preventie is zeer belangrijk om voetwonden en klachten te voorkomen. Een jaarlijkse screening van de voeten is daarom aangewezen.

Reumapatiënten

Reuma is een chronische aandoening waarbij ontstekingsprocessen in de gewrichten zijn. Na verloop van tijd kan er beschadiging in de gewrichten ontstaan. Dit kan misvorming veroorzaken in de gewrichten in de voeten, waardoor de stand van de voeten of tenen kan veranderen. Via drukontlastende technieken wordt er geprobeerd om het comfort voor de patiënt te verhogen.

Kim Thijs

Podologiepraktijk Podoka
Eikenlaan 47
2980 Zoersel

info@podoka.be
Tel: 0460/95.32.30
Enkel na afspraak (Afspraak maken)

 

© 2016 - 2024  All Web Projects   |   Contact